Haarverzorging

GO! onderwijs van de Vlaamse gemeenschap

NIEUW SCHOOLJAAR 2021 – 2022

• HAARVERZORGING DUAAL

NIEUW SCHOOLJAAR 2021 – 2022

• HAARVERZORGING DUAAL

De opleiding haarverzorging duaal combineert een schoolcomponent en een werkplekcomponent. De combinatie van schoolcomponent met werkplekcomponent omvat minimaal 28 opleidingsuren per week.

 

De opleiding haarverzorging duaal wordt georganiseerd in het eerste en tweede leerjaar van de derde graad beroepssecundair onderwijs, voor het studiegebied lichaamsverzorging.

In de opleiding haarverzorging duaal wordt gekozen voor een overeenkomst alternerende opleiding. Dit impliceert dat de wekelijkse invulling moet overeenstemmen met de normale voltijdse wekelijkse arbeidsduur die van toepassing is in de onderneming.

 

In de opleiding haarverzorging duaal leert men haarbehandelingen te realiseren vanuit esthetisch en hygiënisch oogpunt, met respect voor de geldende regels binnen het kapsalon, door het ontvangen, adviseren en helpen van klanten bij de keuze van kapsels, haarsnitten en haarstukken en door het adviseren en verkopen van producten.

 

Wanneer je kiest voor haarverzorging duaal dan volg je de theoretische lessen bij ons op school en gaan de praktijklessen door in onze hoofdschool GO! Atheneum Calmeyn.