Horeca

Keukenmedewerker DUAAL (2de graad)

In de opleiding keukenmedewerker duaal leert men helpen bij de ontvangst van voedingsmiddelen in de keuken, ingrediënten verwerken tot basisbereidingen door het toepassen van basis kooktechnieken, verwerkte producten opslaan en de keuken schoonmaken teneinde een kwaliteitsvolle maaltijd af te leveren aan de gast.

De opleidingsduur bedraagt in principe 2 jaar, waarvan kan worden afgeweken in functie
van de individuele leerweg van een jongere.

Medewerker Fastfood DUAAL (2de graad)

In de opleiding medewerker fastfood leert men eenvoudige koude en warme fastfoodgerechten bereiden of samenstellen en staat in voor de verkoop, de bediening of de bezorging van deze producten, teneinde een snelle, correcte en kwaliteitsvolle service te bieden aan de gast.

De opleidingsduur bedraagt in principe 2 jaar, waarvan kan worden afgeweken in functie
van de individuele leerweg van een jongere.

 

Restaurant en keuken DUAAL(3de graad) 

In deze opleiding leer je:

  • voedingsmiddelen binnen de keuken bestellen en ontvangen
  • de noodzakelijke voorbereidingen doen
  • koude en warme maaltijden bereiden volgens de gepaste culinaire technieken en/of volgens de technische fiche
  • de gerechten afwerken
  • de kwaliteit controleren
  • de gasten ontvangen
  • gerechten en dranken voorstellen
  • bestellingen opnemen en doorgeven aan het bar- of keukenpersoneel
  • dranken en/of gerechten serveren en ze eventueel aan tafel afwerken
  • afrekenen

De leerling moet zijn/haar opleidingstraject vervullen binnen de 2 verschillende contexten, namelijk zaal én keuken.

 

Wordt afgebouwd: (inschrijven mogelijk tot schooljaar 2022 – 2023)

KEUKENMEDEWERKER

Je leert de instructies van de verantwoordelijke opvolgen, voorbereidende werkzaamheden (mise-en-place) uitvoeren en de vaat doen. Je leert ingrediënten tot basisbereidingen binnen een keuken verwerken door de basiskooktechnieken van stoven, koken, bakken en blancheren toe te passen.

De opleiding Keukenmedewerker bestaat uit 2 modules:

  • Initiatie keuken
  • Keukentechnieken

HULPKOK

Je leert de basiskooktechnieken en het voorbereidend werk (mise-en-place) voor warme en koude keukenbereidingen.

Je leert voedingsmiddelen voor de keuken bestellen en ontvangen, keukenactiviteiten organiseren en opvolgen en instructies geven aan keukenmedewerker.

De opleiding Hulpkok bestaat uit 5 modules:

  • Initiatie keuken
  • Keukenprocessen
  • Keukentechnieken
  • Koude keukenbereidingen
  • Warme keukenbereidingen

Alvorens je deze opleiding kan aanvatten moet je in het bezit zijn van het certificaat van keukenmedewerker.

KOK

Je leert via allerlei kooktechnieken warme en koude keukenbereidingen maken en eigen gerechten creëren.
Je  de organisatie van de keukenactiviteiten regelen en opvolgen, leiding geven aan keukenmedewerker(s)en hulpkok(s) en de keukenvoorraden beheren.

De opleiding Kok bestaat uit 7 modules:

  • Creatieve keuken
  • Initiatie keuken
  • Keukenprocessen
  • Keukentechnieken
  • Keukenorganisatie
  • Koude keukenbereidingen
  • Warme keukenbereidingen

Alvorens je deze opleiding kan starten moet je beschikken over de certificaten van keukenmedewerker en hulpkok.